Japonezii cheltuie zeci de miliarde pentru a achiziționa ARM
Japonezii de la SoftBank au finalizat achiziția companiei britanice ARM în schimbul unei sume fabuloase.
Când vine vorba de industria semiconductorilor, ARM este cea mai importantă companie din Marea Britanie, peste 15 milioane de cipuri care conțin tehnologiile ARM fiind livrate la nivel global numai anul trecut. La mijlocul lunii iunie, în acest an, japonezii de la SoftBank și-au anunțat intenția de a achiziționa gigantul britanic în schimbul unei sume colosale, iar acum, afacerea se pare că a fost încheiată.
Astfel, SoftBank va fi nevoită să plătească nu mai puțin de 32,5 miliarde de dolari, în condițiile în care oferta inițială ar fi fost de 31,4 miliarde. Japonezii de la Softbank dețin și operatorul american de telefonie mobilă Sprint, dar odată cu achiziția ARM, are planuri serioase pentru dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor.
Conform publicației The Next Web, ARM nu va mai fi listată la Bursa de la Londra începând cu data de 6 septembrie. De asemenea, japonezii au declarat că au de gând să dubleze numărul locurilor de muncă din Marea Britanie și să crească numărul de angajați din străinătate, pe parcursul următorilor cinci ani de zile. ARM va continua să funcționeze în mod normal, însă în urma achiziției, Stuart Chambers, președintele companiei, a ales să demisioneze. În prezent, ARM are în jur de 4.000 de angajați în toată lumea.
Însă japonezii au lansat și un avertisment către oficialii britanici. În condițiile în care summit-ul G20 a fost organizat între 4 și 5 septembrie în China, guvernul nipon profitat de ocazie și a sfătuit Marea Britanie să acționeze într-o manieră responsabilă, astfel încât să ”minimizeze efectele negative asupra companiilor care au ales să investească acolo”.
Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu afacerile britanicilor, trebuie să știți că în jur de 50% dintre smartphone-urile din ziua de azi includ procesoare care se folosesc de arhitectura v8-A, creată de ARM. De curând, aceștia au reușit chiar să ajungă la o înțelegere cu Intel, astfel încât americanii vor putea fabrica procesoare care includ tehnologiile ARM.